Det rapporteras om rekordstor avverkning utav Amazonas regnskog.
Enligt uppgifter släppta av den brasilianska regeringen så har avverkningen nått sin högsta nivå på ett decennium.
Cirka 7900 kvadratkilometer avverkades mellan Augusti 2017 och Juli 2018 enligt deras uppgifter.
Det är ett område större än Öland, Blekinge och Gotland tillsammans och den kommande regeringen har valt ut ett område lika stort som Frankrike som kan skövlas efter nyår och de vill dela ut “get-out-of-jail freecards” till personer dömda för olaglig skogskövling.

Detta är ingen överraskning för oss på Vegan Bar utan vi har medvetet bojkottat Brasilianska varor som soja (all vår soja kommer från Nordamerika & Europa och är GMO fri), rapsolja (Vi använder svensk rapsolja), acaibär och socker (Sockerbetor från Norden) ända från starten och efter nyår även Brasiliansk kaffe.

Värre kommer det att bli med fascisten Bolsonaro vid rodret som har starka band till jordbrukssektorn och vill ge företag fritt utrymme att öka sina vinster på bekostnad utav miljön, vill riva upp avtalet som garanterar ursprungsbefolkningen land i Amazonas så företag kan skövla all skog på deras mark. Som om det inte var nog så har de meddelat att de inte längre vill arrangera FN:s klimatkonferens GOP25 nästa år, har hotat med att lämna Paris-avtalet om minskade utsläpp, skrota miljödepartementet, slänga ut internationella miljöorganisationer som Greenpeace och WWF och stoppa allt statligt stöd till nationella miljöorganisationer.

Vi kan också räkna med att landgrabbing med hjälp utav korruption, hot och våld kommer öka explosionsartat även i andra regioner som bland annat Matopiba.
Vi uppmanar våra kunder att tänka till två gånger innan ni handlar produkter från Brasilien eller väljer att investera era pensionspengar i AP-Fonderna som investerar i soja- och köttproduktion i Amazona.
Vill ni fördjupa er mer i ämnet hittar ni några läsvärda artiklar här nedanför:

http://www.latinamerikagrupperna.se/2018/06/ny-rapport-pensionspengar-skovlar-skog-i-brasilien-och-bidrar-till-krankningar-av-manskliga-rattigheter/

https://www.svd.se/galenskap–stoppa-bolsonaros-skovling

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-46327634

http://www.mma.gov.br/informma/item/15259-governo-federal-divulga-taxa-de-desmatamento-na-amaz%C3%B4nia.html

 

Leave a Reply

Select your currency