Lunchen Vecka 30 (25 till 29 Juli) är:

Portabello Tacos med Avokado Sourcreamdressing och Marinerad Röd Paprika & Zucchini. Serveras med Pico De Gallo Salsa.

Serveras mellan 11:30 till 14:30 och kostar 79 kr inklusive dryck.
Citron- limedryck eller vatten.

Ingredienser:

Tacos:

  • Tacobröd (innehåller gluten)
  • Romansallad
  • Kvisttomater
  • Gurka
  • Röd Lök

Portabello Mix:

  • Portabello
  • Röd Paprika
  • Zucchini
  • Olivolja
  • Vitlök
  • Spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • Cayennepeppar
  • Oregano
  • Citronjuice

Avokado Sourcreamdressing:

  • Avokado
  • Cashewnötter
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Näringsjäst (Bjäst)
  • Koriander
  • Limejuice
  • Citronjuice

Det kanske inte är rätt vecka att köra Tacos med sting med tanke på hur varmt det har varit, tro mig, ibland önskar jag att jag log på stranden istället för att flippa burgare, men jag ville verkligen avsluta “The Taco Month” här på The Vegan Bar med Portabello Tacos.

Jag var faktiskt på stranden igår, på Lomma Beach. Never again. Jag kom på varför jag inte har varit där på över ett decennium nu. Så fullproppad att man knappt kom ner till havet och närman gjorde det så drog man sig för att gå in på grund av alla alger och stanken ska vi inte ens nämna. Ska aldrig mer dissa Ribban.

Vissa av er kommer att känna igen sig den här veckan, tidigare i Maj hade vi en Lunch Burgare med den marinerad och grillad portabello, röd paprika och zucchini som topping. Skillnaden är att då hade vi en cashewnötsdressing med kokosmjölk, lime, koriander och färska grillade gröna och röda jalapeños.

Cashew Sourcream

Den är nu utbytt mot en Avokado Cashew Sourcreamdressing.
Som alla såser och dressingar gjorda på Cashew kan det kännas som om det inte är prisvärt eller oanständigt, men det är värt allt extra och smakar mycket bättre än det man köper i affären. Dessutom håller det lätt i en vecka eller två bara man sänker graderna på kylen ner till +4 grader.

Orkar du inte vänta på blötläggningen? Här kommer ett tips.
Ta två delar vatten för varje del cashewnötter och koka på den högsta värmen i en såskastrull. När vattnet har börjat koka, så sänker du värmen och låter det koka i medelhög värme i 10 minuter.
Det finns många recept på Cashew Sourcreams på nätet, jag personligen använder aldrig äppelcidervinäger och slänger i cirka 0.5 tsk näringsjäst/bjäst per deciliter cashewnötter.

Det var allt i tacofronten för i år, men det är möjligt att det blir ännu en Taco månad nästa sommar med tanke på att vi har ett par tacos till som vi skulle vilja servera, bland annat linstacos.

Spara

Spara

Spara

Leave a Reply

Select your currency